checkpoint wilhelmina header1920x400

Werken, rust en creativiteit

Onze gasten geven aan dat de ruimte hier zo fijn is om te lezen en te schrijven. De ruimte in de boerderij-loft in combinatie met het uitzicht inspireert én je bent even helemaal weg van de drukte en de waan van de dag.

 

Rust en creativiteit - John Cleese

Hier vind je de rust om even te focussen. Om weer creatief te denken. John Cleese legt uit: creativiteit ontstaat in een ontspannen gemoedstoestand.

 

Rust is hard werken - Ben Tiggelaar

Ook 'werk-goeroe' Ben Tiggelaar heeft zich verdiept in het fenomeen rust. Het blijkt dat een dag over het weiland kijken en lekker mijmeren je productiviteit uiteindelijk enorm ten goede komt! Lees hier zijn column in het NRC. 

 

"Creativiteit, inspiratie, motivatie, het lijkt hier allemaal in de lucht te zitten."  - Trea ten Kate

Een weekje afzondering om aan het volgende boek te werken. Trea ten Kate - auteur van Kameel over de weg -  deed het. Lees hier wat een week he-le-maal niets haar opleverde. 

 

Schrijven en schrappen in het schrijfhol - Tamara Baars

Tamara Baars kwam een weekend om te schrijven. En te schrappen. Haar verhaal ligt al in de B&B, in het magazine Jan. Maar het boek is nog niet af. In een weekend maakte ze krasse vorderingen, afgezonderd van de rest van de wereld. Lees maar wat ze zoal doormaakte in haar schrijfproces.