banner blog

Het Achterste Pothoven

Blog van Het Achterste Pothoven

We gaan beginnen!!!

We gaan beginnen!!!

Bed and Breakfast Het Achterste Pothoven gaat van start!! 

Onze testgast was kritisch, doch zeer tevreden. De feedback hebben we tot ons genomen en verwerkt daar waar we dat van toegevoegde waarde vonden. Dus we gaan 15 april open, gewoon volgens plan!! En dat is heel toevallig wel een heel ideaal weekend voor cultuurliefhebbende wandelaars....

Museum Fundatie en Paleis het Loo

Want: dat is het laatste weekend van een aantal bijzondere exposities in museum Fundatie Zwolle, waaronder Dutch identity, over Nederlandse portretfotografie anno nu. Ik heb 'm bekeken en ik vind het een aanrader. In Paleis het Loo vind je de bijzondere foto-expositie van fotograaf Vincent Mentzel. Daar kan ik nog niets over vertellen. Maar ik ga 'm zeker bekijken, je hoort er nog van in mijn volgende blog.

Bed and Breakfast tussen Apeldoorn en Zwolle

En laten wij met onze bed and breakfast nu mooi tussen Zwolle en Apeldoorn zitten! We wonen iets dichter bij Apeldoorn dan bij Zwolle: vanuit hier ben je met de auto binnen een half uur in Zwolle. Paleis het Loo is vanaf hier een kwartiertje met de auto en een klein uurtje per fiets. Dat laatste is afhankelijk welke route je neemt, ik adviseer de route via Wenum/Wiesel.

Lang weekend vol inspiratie en ontspanning

En tussen het cultuursnuiven door kun je je wandelhart ophalen op het Avervoorderpad, het klompenpad dat hier over het erf loopt. Zo maak je er een heerlijk lang weekend van, vol inspiratie en ontspanning. Een mooie combinatie van de rust van het platteland met de cultuur in de 'bewoonde wereld'.

Tip: ga eerst naar Zwolle

Als je na dat bezoek denkt dat je liever een extra wandeling hier in de omgeving maakt, dan kun je later nog wel een keertje naar de expositie van Vincent Mentzel in Paleis het Loo, want die loopt nog tot 21 augustus 2016. Als je dan weer hier komt logeren, krijg je 10% korting op je volgende portie ontspanning en inspiratie. Zo zijn we dan ook weer!

Je kunt Het Achterste Pothoven boeken als vakantiewoning of Bed and Breakfast. Je bent van harte welkom. Vanaf 15 april dus :) 

Waarom heet een hanebalk eigenlijk hanebalk?
Fietsen naar Het Loo