banner blog

Het Achterste Pothoven

Blog van Het Achterste Pothoven

Stressvrij op vakantie

Stressvrij op vakantie

Cursus, workshop of weekendje weg?

Een workshop volgen om stressvrij de zomer in te gaan. Het bestaat, ik zag het net voorbijkomen op Linkedin. Mensen ervaren veel stress voordat ze op vakantie gaan. En dan is het eindelijk zover, dan kan men er niet van genieten. Vergelijkbaar met een kind dat zich keihard verheugd op z'n verjaardag en de dag zelf ziek is? 

Ervaringsdeskundig

Ik snap het wel. Ik heb het zelf ook gehad, als ik even terugdenk. Een paar jaren geleden, op vakantie naar Hongarije, knapte ik op dag 3 uit mijn vel. Het viel me tegen, ik vond niets leuk, mooi of lekker. Het idee dat ik nog 3 weken op reis was, greep me naar de strot. Maar even janken en klagen deed wonderen en toen kwam het toch allemaal nog helemaal goed. Maar toch jammer van de eerste drie dagen, dat had voorkomen kunnen worden. Door niet tot vijf minuten voor vertrek nog met werk bezig te zijn, bijvoorbeeld. 

Onthaasten voor de grote vakantie

Nu ik een jaar de b&b run, zie ik dat er mensen zijn die beter weten. Door schade en schande wijs geworden misschien, maar ze hebben er van geleerd. Voor hun 'grote vakantie' gaan ze eerst een weekendje weg. Even tot rust komen. Dat gaat hier prima, want er is hier #geenreettedoen. Beetje wandelen over het klompenpad (voor de meeste gasten overigens te veel van het goede, want 13 km) maar de meeste tijd wordt in ledigheid doorgebracht. Met het gewenste resultaat: geen stress. 

Een mini-midweek of weekend hier kost je hetzelfde als een cursus of workshop. Beide heel zinnig om te doen, maar hier hoef je niets. Je hoeft niet op te letten, niet op tijd te komen en geen oefeningen te doen :) 

No nonsense Bed and Breakfast
Combinatie klompenpaden Avervoorderpad en Fliertpa...