Omgeving Het Achterste Pothoven

De Vecht - Terwolde - tussen Apeldoorn en Deventer

 

De meeste mensen komen hier om zo min mogelijk te doen. Maar als je toch iets wilt ondernemen, dan blijkt dat we heel centraal liggen, tussen allemaal mooie, leuke en lekkere adresjes! De Vecht ligt op de grens van de gemeente Voorst en Apeldoorn, in Gelderland. Ook op de grens van twee type landschappen: de Veluwe en de IJsselvallei. Vanaf De Vecht is het 6 kilometer naar de IJssel (ter hoogte van Deventer). Acht kilometer de andere kant op sta je in de bossen richting het Kroondomein. 

Sauna Thermen Bussloo of Veluwse Bron? 
We wonen precies tussen twee prachtige sauna's in: Thermen Bussloo en Veluwse Bron (Emst). Elk op zo'n 10km. Lekker een dag relaxen in deze prachtige wellnessresourts en daarna lekker verder ontspannen in onze boerderij-loft. De volgende ochtend hoef je niet te haasten: je hoeft pas om 12 uur uit te checken! Welke sauna is de beste? Lees mijn blog: Thermen Bussloo of Veluwse Bron? 

Lekker eten: geen keuzestress
Keuzestress hoef je hier niet te hebben: het aanbod van restaurants is niet heel groot. Maar wel heel fijn! Hier op het dorp, op loopafstand, eet je een goed bord eten bij Cafe de Groot. Ons favoriete restaurant vind je in Twello: Swinckels. Leuke adresjes vind je ook in Deventer, maar daar is het risico op keuzestress groter! Een bijzondere eetervaring doe je op bij 't Diekhuus in Terwolde, waar groenten de hoofdrol spelen. En als er een ster (of 3) aan mag hangen, ga je naar sterrenrestaurant De Leest in Vaassen. 

Klompenpaden 
Het Avervoorderpad loopt over ons erf. Je stapt vanuit je vakantiewoning zo het klompenpad op! Het Avervoorderpad is een wandelroute van 13 km. Een klompenpad zoals een klompenpad moet zijn: grotendeels onverhard, met veel ruig terrein. Als je bang bent om vieze voeten te krijgen, dan maak je beter een andere wandeling!! Ook hier in de directe omgeving: het Niebroekerpad, het Tuyermarkerspad en het nieuwe Holhorsterpad, die weer aansluit op het Kopermolenpad. Zo wandel je van IJssel naar de Kroondomeinen via deze klompenpaden. Folders met de routes liggen in de b&b. 

 

Musea
Leuke combinatie met bezoekje aan hanzesteden Deventer of Zutphen: museum More in Gorssel. Ook een aanrader: museum moderne kunst in Arnhem (met het supermooi gelegen restaurant, ongeveer 40 minuten vananf hier) en museum Fundatie in Zwolle (half uur vanaf hier).

 
Fietsknooppunten en fietsroutes
Je vindt Fietsknooppunt 85 in De Vecht, bij Cafe de Groot. Ook een ideaal eindpunt van een prachtige fietstocht, want je kunt er ook fijn eten en drinken.De fiets- en wandelroutes van "Toer de Boer op" zijn gebundeld in twee boekjes, die in de vakantiewoning liggen om gebruikt te worden door onze gasten. De routes nemen je mee naar prachtige plekjes en langs leuke adresjes waar je heerlijke en eerlijke streekproducten kunt kopen.