banner blog

Het Achterste Pothoven

Blog van Het Achterste Pothoven

No nonsense Bed and Breakfast

No nonsense Bed and Breakfast

Bed and Breakfast: Het is hier niet zoals op tv

Geen haar op mijn hoofd die er ooit aan dacht om een bed and breakfast te beginnen. Getut van de bovenste plank: dat was mijn associatie met een b&b.

We hebben de zolder van de boerderij van mijn ouders verbouwd tot woning om dichtbij mijn moeder te zijn, die op de benedenverdieping woonde. Het plan was dat zij zo rustig 100 kon worden in haar eigen woning. Zelfstandig, maar toch niet helemaal alleen. Het liep anders. Mijn moeder overleed nadat we er amper een jaar woonden. 

Nieuwe realiteit
De periode van mantelzorg ligt inmiddels een paar jaren achter ons. Vlak na haar overlijden waren er mensen die me vroegen wat ik nu met de die woning ging doen: "Gaan jullie het verhuren? Of een b&b beginnen, leuk!" Dat leek me nog helemaal niet leuk. Maar na een jaar, waarin we weer een beetje gewend waren aan de nieuwe realiteit, begonnen we onszelf ook af te vragen wat we met die ruimte zouden doen.

Delen
We hebben het verbouwd uit liefde en met liefde. We bedacht dat het fijn zou zijn als meer mensen van deze bijzondere ruimte en plek kunnen genieten. Dus begon het idee van een b&b toch iets te kriebelen. We hielden onszelf voor: we kunnen het proberen en vinden we het niets, dan houden we er gewoon weer mee op. Aldus geschiedde. Op onze manier. No nonsense, een plek zoals we het zelf ook graag zouden hebben als we ergens op vakantie gaan. Van alle gemakken voorzien, zonder getut. 

"Hij wil nooit naar een b&b vanwege dat televisieprogamma!"

Vorig jaar augustus deden we mee met Rondje Beemte, een fietstocht door Beemte/Broekland en het Weteringsebroek. Ik had de deuren ook geopend. Een van de reacties van de mensen bleef me bij: "Dit moet ik aan mijn zoon laten zien. Die wil nooit naar een b&b, vanwege dat televisieprogramma. Maar dit is anders!"

Bed met of zonder breakfast
Dat was mijn perfecte bevestiging: het is hier niet zo als op tv. Geen getut met 20 kleuren servetjes en serviezen en dat soort fratsen. Wij hebben een no nonsense Bed and Breakfast: van alle gemakken voorzien en zonder frutsels en rommeltjes. En als je wilt, ook zonder breakfast. Mag je zelf je assortiment gekleurde servetjes meenemen ;)

Wat doen mensen hier??
Stressvrij op vakantie