banner blog

Het Achterste Pothoven

Blog van Het Achterste Pothoven

Fietsen naar Het Loo

Fietsen naar Het Loo

Dagje uit naar Paleis Het Loo

Als je hier komt logeren, kom je voor rust en ruimte. Lekker wandelen of een eind fietsen door natuur- en buitengebieden. Maar zo af en toe een dagje 'stad' is een fijne afwisseling. Het aanbod van musea hier in de regio is een stuk aantrekkelijker geworden de laatste jaren. Bijvoorbeeld Paleis het Loo.

Paleis het Loo

Ik kom er mijn hele leven al. Als kind maakte de rijtuigen in de stallen het meeste indruk, de kamertjes in het Loo zelf konden mijn aandacht niet zo lang vasthouden. Nog steeds niet, eerlijk gezegd, maar dat komt vooral omdat het zo ontzettend veel is.


Exposities

De exposities die de laatste jaren op Paleis het Loo worden gehouden, die kunnen me dan wel weer boeien. De laatste die ik bezocht van over Sissi. Interessant om een wat completer beeld te krijgen dan wat je in de film ziet...

Fotografie Vincent Mentzel: koninklijke foto's

Vanaf april is de fototentoonstelling van Vincent Mentzel te bekijken. Als je geïnteresseerd bent in fotografie en journalistiek is het interessant; de tijdsgeest, de manier van fotograferen van Mentzel. En natuurlijk ook als je graag alles bekijkt van het koningshuis.

Paleistuinen Het Oude Loo

In april en mei kun je de paleistuinen van het Oude Loo bezoeken. De rest van het jaar is het niet toegankelijk voor publiek. Pak je kans!

Op de fiets naar Het Loo

Met de fiets is het een kleine 40 minuten vanaf Het Achterste Pothoven naar Paleis het Loo. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, zonder trapondersteuning. Ik adviseer de route door Wenum en Beemte/Broekland. Een mooie landelijke route met rustige wegen. Print je ticket online (50 cent goedkoper!!), dan kun je via de achterzijde van Paleis het Loo naar het Museum en de paleistuin.


Fietsroute met horeca onderweg, ook altijd fijn:

• Koffieschenkerij van zuivelwinkel en zorgboerderij Wenum Hoeve, die net als wij half april van start zijn gegaan. Open op donderdag en vrijdag
Café de Hamer in Wenum, waar je ook lekker kunt eten. Maandag gesloten.

Zin gekregen om een paar dagen er tussenuit te knijpen om te fietsen door het landelijke gebied rond Apeldoorn en Deventer? Kom dan lekker bij ons logeren! Bekijk onze gunstige midweektarieven! We hanteren geen tarieven voor hoogseizoen en  geen eenpersoonstoeslag. 

We gaan beginnen!!!
Gun jezelf een paar dagen