banner blog

Het laatste nieuws van

vakantiewoning Het Achterste Pothoven

Verbouwen en groot onderhoud

Verbouwen en groot onderhoud

Komend jaar zijn we naast de gedane reserveringen niet beschikbaar voor nieuwe boekingen. Het is tijd om groot onderhoud aan de woning te plegen en om te gaan verbouwen aan de benedenverdieping. Niet helemaal de ideale omstandigheden als je hier lekker een weekendje wilt relaxen! Ben je op zoek naar een vakantiewoning in het buitengebied van Apeldoorn, dan adviseren we je van harte de volgende adresse: Hof van Beemte, Gastenverbijf Nijhof, 't Veldhoentje en De Holhorst. 

Lees Meer
71 Hits

Combinatie klompenpaden Avervoorderpad en Fliertpad

Combinatie klompenpaden Avervoorderpad en Fliertpad

Koffie, kersen en kroeg

We waren van plan om het nieuwe klompenpad het Fliertpad te gaan lopen. Toen ik de route bekeek, bleek dat deze voor een deel door het dorp Twello voert. Dat is niet erg, maar ik had er geen zin in. En ik had ook geen zin om eerst met de auto op pad te gaan, daarna te lopen en dan weer met de auto terug. Maar dat bleek ook helemaal niet nodig.

Het deel van het Fliertpad waar ik nieuwsgierig naar was, sluit aan op het Avervoorderpad, dat langs ons huis gaat. Een route langs koffie, kersen en de kroeg.

Lees Meer
224 Hits

Stressvrij op vakantie

Stressvrij op vakantie

Cursus, workshop of weekendje weg?

Een workshop volgen om stressvrij de zomer in te gaan. Het bestaat, ik zag het net voorbijkomen op Linkedin. Mensen ervaren veel stress voordat ze op vakantie gaan. En dan is het eindelijk zover, dan kan men er niet van genieten. Vergelijkbaar met een kind dat zich keihard verheugd op z'n verjaardag en de dag zelf ziek is? 

Lees Meer
239 Hits

Op zoek naar een hutje op de hei

Op zoek naar een hutje op de hei

Hoog en droog in de boerderij-loft: even helemaal niets

Boekingen via AirBnB komen altijd met een motivatie. De eerste was direct al leuk: 'We zijn op zoek naar een hutje op de hei, en zo kwamen we bij jouw boerderij uit.' Met allebei een drukke baan, wilden ze er graag een weekendje tussenuit. Het hutje-op-de-hei-gevoel, even helemaal niets.  

Lees Meer
303 Hits

No nonsense Bed and Breakfast

No nonsense Bed and Breakfast

Bed and Breakfast: Het is hier niet zoals op tv

Geen haar op mijn hoofd die er ooit aan dacht om een bed and breakfast te beginnen. Getut van de bovenste plank: dat was mijn associatie met een b&b.

Lees Meer
519 Hits

Kerst is feest, en hier mag je zelf de slingers ophangen

Kerst is feest, en hier mag je zelf de slingers ophangen

Het lijkt wel of de tijd hier stilstaat

We wonen een eindje van de weg, het enige dat een indruk van tijd kan geven is de kerkklok of de spelende kinderen op het schoolplein bij diezelfde kerk. Verder gaat de waan van de dag hier aan je voorbij. De omgeving is hier behoorlijk prikkelarm. Af en toe hoor je een tractor, een koe die loeit, een haan die kraait. Dat gevoel kan fijn zijn. Als je even wilt onthaasten. Als je even je gedachten op een rijtje wilt krijgen. Even wilt doorwerken aan je opdrachten of een boek. Als je na wilt denken over ... iets of over niets.

Lees Meer
337 Hits

Wat doen mensen hier??

Wat doen mensen hier??

Niets doen in De Vecht

Een half jaar zijn we nu een b&b. We hebben al veel gasten mogen ontvangen! Iedereen komt hier met een andere reden. Opvallend veel mensen komen hier om niets te doen. Wij weten uit ervaring dat je dat hier prima kunt doen. Even bijkomen, terugtrekken uit de waan van de dag. Lekker luieren op de grote bank of in bad, een beetje uit het raam staren... 

Lees Meer
580 Hits

Alsof de tijd stilstaat

Alsof de tijd stilstaat

 

Vakantiegevoel in een dag

"In een dag hebben we al een vakantiegevoel!" Dat is een veelgehoorde reactie van onze gasten, die de drukte van de stad even willen ontvluchten om hier tot rust te komen. Even weg uit de stad, waar alles de hele dag maar doorgaat. Hier vind je het tegenovergestelde: het lijkt wel of hier de tijd stilstaat!

Lees Meer
535 Hits

Zaterdag 6 augustus open huis tijdens Rondje Beemte

Zaterdag 6 augustus open huis tijdens Rondje Beemte

Fietsroute van hobby tot kunst

Zaterdag 6 augustus is er weer een Rondje Beemte: een prachtige fietstocht langs diverse adressen door het landelijke gebied van Beemte Broekland en het Weteringsbroek. Je treft op de route verzamelingen, brocante, schilderkunst, tuinen, porselein, handwerken, historie. Het Achterste Pothoven doet ook mee. Hier vind je een fotoexpositie van uw gastvrouw! 

Lees Meer
613 Hits

Holhorsterpad - klompenpad door boerenland anno 2016

Holhorsterpad - klompenpad door boerenland anno 2016

Even testen: Klompenpad Holhorsterpad

Het Holhorsterpad is begin juli geopend. We lezen de eerste reactie op het gastenboek. Dit pad zou geen klompenpad mogen heten..... Daar breekt onze klomp!! Een klompenpad is een wandeling over boerenland, lezen we op de homepage van deze website. En daarmee is het Holhorsterpad voor ons een echt klompenpad. We zagen koeien met kalfjes in de wei, we zagen boeren het gras binnenhalen van grote akkers, we zagen kikkerpoelen, we zagen bermen vol met bloemen en we zagen verkeer op de weg. Maar zonder die weg zouden wij niet bij het startpunt van dit klompenpad zijn gekomen!

Lees Meer
1452 Hits

Maak van een dagje Apenheul een mini-vakantie

Maak van een dagje Apenheul een mini-vakantie

Hoe een koe een aap vangt

Spreekwoorden worden te pas en te onpas gebruikt om iets duidelijk te maken. Ik doe er graag aan mee, maar we blijven wel in de sfeer van de boerderij. Onze koeien vangen geen hazen, maar wij weten wel hoe de hazen lopen…..

Koeien en apen

Er lijkt een verband te zijn tussen koeien en apen. Want een dagje Apenheul combineert prima met een verblijf op Het Achterste Pothoven, waar de koeien nu weer buiten lopen.

Lees Meer
465 Hits

Gun jezelf een paar dagen

John Cleese over rust en creativiteit

Tot rust komen om je creativiteit ten volle te benutten. In de waan van de dag kom je daar vaak niet aan toe. John Cleese legt uit hoe dat zit. En wat je kunt doen om wel tot de staat te komen waarin je creativiteit gaat werken. Daar heb je rust voor nodig. En laten wij daar nu heel veel van hebben!! We delen het graag. Je bent van harte welkom om een paar dagen de rust op te zoeken om creatief bezig te zijn. Mooie plannen te ontwikkelen. Of gun jezelf een paar dagen rust om dat stuk af te schrijven. Kijk hier voor de beschikbaarheid. In juni hebben we leuke midweekkorting... 

Lees Meer
402 Hits

Sauna met overnachting

Naar de Veluwse Bron of naar Thermen Bussloo?

We wonen er precies tussenin: sauna Veluwse Bron in Emst en Thermen Bussloo. Beide sauna's staan garant voor een lekker dagje relaxen! Ik moet bekennen: het is al even geleden dat ik er geweest ben. Dus om mijn mening nu te geven, daar heeft niemand wat aan. Maar ik heb een vriendin die regelmatig ter sauna gaat. Aan haar de vraag wat de verschillen anno nu zijn.

Lees Meer
762 Hits

Fietsen naar Het Loo

Fietsen naar Het Loo

Dagje uit naar Paleis Het Loo

Als je hier komt logeren, kom je voor rust en ruimte. Lekker wandelen of een eind fietsen door natuur- en buitengebieden. Maar zo af en toe een dagje 'stad' is een fijne afwisseling. Het aanbod van musea hier in de regio is een stuk aantrekkelijker geworden de laatste jaren. Bijvoorbeeld Paleis het Loo.

Lees Meer
664 Hits

Met je paard op vakantie

Met je paard op vakantie

B&B én manege Pothoven

Ik heb zelf geen paard, maar ik kan me voorstellen dat je er wel eens een paar dagen tussenuit wilt om lekker de tijd de hebben om alleen maar paard te rijden. En dan het liefst op je eigen paard. Dan kun je bij ons en onze buren goed terecht. Do the Pothoven double! 

Getagged in:
Lees Meer
506 Hits

We gaan beginnen!!!

We gaan beginnen!!!

Bed and Breakfast Het Achterste Pothoven gaat van start!! 

Onze testgast was kritisch, doch zeer tevreden. De feedback hebben we tot ons genomen en verwerkt daar waar we dat van toegevoegde waarde vonden. Dus we gaan 15 april open, gewoon volgens plan!! En dat is heel toevallig wel een heel ideaal weekend voor cultuurliefhebbende wandelaars....

Lees Meer
576 Hits

Over kakelverse eitjes in je vakantiehuisje

Over kakelverse eitjes in je vakantiehuisje

Onze kipjes leggen bijna elke dag een eitje. In het voorjaar en de zomer is de productie iets hoger dan in de winter, maar met deze bezetting heb ik het afgelopen jaar geen eieren meer hoeven te kopen.

Lees Meer
707 Hits

Pak het moment: paleistuin Oude Loo alleen open in april en mei

Pak het moment: paleistuin Oude Loo alleen open in april en mei

Pak het moment: Alleen in de maanden april en mei is het deel van Paleispark “rond Kasteel het Oude Loo” in Apeldoorn open voor publiek. Een unieke belevenis! Leuk om met de gidsen van het Apeldoorns Gidsencollectief door de monumentale parktuin te lopen. 

Lees Meer
532 Hits

Klompenpad Avervoorderpad, De Vecht Terwolde

Klompenpad Avervoorderpad, De Vecht Terwolde

Vanuit onze vakantiewoning stap je zo het Avervoorderpad op, een klompenpad van 13 kilometer. Dit pad is grotendeels onverhard, je loopt langs slootkanten, door weilanden, waar je zo hier en daar het prikkeldraad over moet stappen en slootjes oversteekt via een plank. Het echte werk!! De laatste keer dat ik het pad liep, deed ik er 5 uur over. Inclusief lunchpauze en veel kletsen onderweg!

Lees Meer
1160 Hits

Waarom heet een hanebalk eigenlijk hanebalk?

Waarom heet een hanebalk eigenlijk hanebalk?

Waarom heten hanebalken eigenlijk hanebalken? Die vraag kwam al vlot, toen ik begon te vertellen over onze plannen om een b&b / vakantiewoning te beginnen op onze verbouwde boerderijzolder. Dat kan ik je vertellen!

Lees Meer
1602 Hits