banner blog

Het Achterste Pothoven

Blog van Het Achterste Pothoven

Combinatie klompenpaden Avervoorderpad en Fliertpad

Combinatie klompenpaden Avervoorderpad en Fliertpad

Koffie, kersen en kroeg

We waren van plan om het nieuwe klompenpad het Fliertpad te gaan lopen. Toen ik de route bekeek, bleek dat deze voor een deel door het dorp Twello voert. Dat is niet erg, maar ik had er geen zin in. En ik had ook geen zin om eerst met de auto op pad te gaan, daarna te lopen en dan weer met de auto terug. Maar dat bleek ook helemaal niet nodig.

Het deel van het Fliertpad waar ik nieuwsgierig naar was, sluit aan op het Avervoorderpad, dat langs ons huis gaat. Een route langs koffie, kersen en de kroeg.

Vanaf erf b&b het klompenpad op


Vanaf ons erf stappen we het Avervoorderpad op en lopen via het Oegenbos, waar we onze eerste stop houden met koffie en gebak. Daarna lopen we een klein stukje over de openbare weg, om bij de Oude Wezeveldseweg de Kraaigraaf in te gaan. Dit is mijn favoriete stukje landschap: lange rijen met knotwilgen, grote weilanden met gras (en nu ook koeien) en akkers met mais.

Overstap naar Fliertpad

Langs het paadje met de knotwilgen kom je op enig moment bij het overstappunt naar het Fliertpad. Daar ga je rechtsaf. Je loopt verder langs de weilanden totdat je het Blikkenbos ingaat. Dat slinger je verder door en dan kom je aan de Quabbenburgerweg er weer uit. Daar moet je een aardig eindje over de verharde weg, langs het Bruggerbosch richting de Parkerler.

Tja

Een mens wil toch iets te zeuren hebben. Dat heb ik over dit stukje van de route. Bij de Parkeler maak je een klein ommetje in de driehoek Parkelerweg/ Wilhelminaweg / Blikkenweg. Persoonlijk had dit voor mij niet gehoeven, maar als je daar niet bekend bent, dan heb je waarschijnlijk niet eens door dat je daar zo'n raar ommetje maakt en weer bijna op hetzelfde punt uitkomt.

 

De lekkerste kersen

Als je uit het driehoekje komt, dan loop je weer over de verharde weg richting de Terwoldseweg. Bij fruithandel De Klomp stop je even om kersen te kopen. Voorbij de fruitkweker ga je linksaf de akkers weer in. Langs de kwekerij loop je zo weer richting De Vecht. Je komt uit bij het bos achter het werkstation van Vitens, aan de Quabbenburgerweg. Supermooi hier!

 

Bankje

Op de Quabbenburgerweg loop je een stukje naar links en bij landgoed B&B de Aze ga je de weilanden weer in en kom je uiteindelijk weer uit bij het Avervoorderpad in de Kraaigraaf. Daar staat ook een hele fijne bank om even te genieten van het uitzicht. Je bent daar misschien je gevoel van richting inmiddels helemaal kwijt, maar als je op het bankje zit, dan heb je rechts van je het vliegveld.

 

Men nemen de kortste weg naar de kroeg

Vervolg het Aververvoorderpad (naar rechts). Je steekt de Boevenbrinkstraat over naar de Kraaigraafstraat. Je kunt de route van het Avervoorderpad hier verder volgen, dan kom je vanzelf in De Vecht uit. Wij namen hier de kortste weg naar De Vecht, want we hadden dorst: via de Hoevenallee naar de Bekendijk en links Beentjesweg. Na 1 km ben je bij het terras van Café de Groot. We vermoeden dat deze route al met al zo'n 10 kilometer was. Een aanrader! Routekaartjes liggen hier in Het Achterste Pothven. Gratis voor gasten, te koop voor loslopende wandelaars. 

 

Stressvrij op vakantie
Verbouwen en groot onderhoud